top of page

 Voks

Klar Wax er spesielt formulert for å beskytte og nære. Den kan brukes sammen med Kalkmaling for å forsegle den ferdige overflaten eller på strippet tre.
Voksen er lett å påføre, og kan "buffes" til ønsket glansnivå. Dengir en dybde på overflaten som er vanskelig å overgå.

Nordic Chic tilbyr en voks som er baseret 100% på rene naturlige ingredienser, bl.a. bivoks, carnauba voks mfl. Den er fri for terpentin og indeholder ingen generende lukt og det er null VOC. Voksen bruges for å beskytte malingen, så den kan tørkes av og være vannavstøtende.

Den fås i to utgaver – en klar og en rustik (mørkbrun). Bruk evt. en Nordic Chic voks børste til å påføre den med, så kan du komme inn i alle kriker og kroker. Voksen kommer i en 400 ml metallboks.

Bruk en ren klut, svamp eller børste for å påføre et tynt lag, jevnt over overflaten.
La det tørke i 2-3 minutter og buff for å avslutte med en myk klut.
Å legge til ytterligere strøk vil øke holdbarheten og glansnivået. La den herde 24 timer mellom strøkene. 

Top coat 

NORDIC CHIC TOP COAT er en klar overflatebehandling som skal påføres tre, som har blitt behandlet med Nordic Chic Furniture Paint.
Et null-VOC, løsemiddelfri øko-vennlig toppstrøk, noe som gir enfin silkeaktig overflate, som du kan tørke av med en fuktig klut. Den vil beskytteoverflaten og krever ikke det samme vedlikeholdet som voks.
Dekning: Ca. 70-90 milliliter per kvadratmeter. En halv liter er nok til 6-8 kvadratmeter - avhengig av egenskapene tilunderlaget.

Produktet er klart til bruk.


Tørketid: Avhengig av romtemperatur og relativ fuktighet,
vil produktet normalt være berørings tørt etter 15-30 minutter og klar for
pussing etter 45 minutter. Overflaten kan gis andre strøk
etter ca 2 timer.

En lett sliping er tilrådelig etter at det første strøket har tørket(Kornstørrelse 180-240). Påfør Nordic Chic Top Coat i tynt lag.

Verktøy: Pensel, rulle eller egnet sprøyteinnretning 

bottom of page